zondag 22 augustus 2010

Yin Yang studie


Volgens de Chinese filosofie was er eerst één groot Niets. Op een gegeven moment ontstond er uit dit Niets één groot Alles. Het Alles kwam in beweging en verdeelde zich in twee tegendelen: yin en yang. Uit het samenspel van yin en yang ontstond vervolgens alles wat er bestaat.

Ik geloof dat dit beeld klopt, hoewel het waarschijnlijk niet mogelijk is om volledig te begrijpen hoe alles precies is ontstaan.

Het samenspel van yin en yang is een fundamenteel principe, omdat het hele universum erop is gebaseerd. Daarom is het om belangrijk om de dynamiek van yin en yang goed te bestuderen. Het komt werkelijk overal in terug: intermenselijk contact, muziek, kunst, dans, martial arts, techniek en noem maar op.

In alles wat je doet moet je op zoek gaan naar een harmonieus samenspel van yin en yang. Dat is volgens mij het geheim van gezondheid, vreugde en (innerlijke) vrede.

Naast deze blog, houd ik ook een blog specifiek over yoga en levensbeschouwing bij. Hierop wil ik vaker over yin en yang schrijven. Deze blog is te vinden op:

arjansyogablog.blogspot.com

Lees op het yogablog bijvoorbeeld eens de post van 11 augustus 2010: Yin & Yang en de post van 14 augustus: Yin & Yang op de fiets.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten