vrijdag 1 januari 2010

De geheime code

Momenteel lees ik een interessant boek. De titel is De geheime code en het is geschreven door Priya Hemenway. Het onderwerp van dit boek is de gulden snede. De gulden snede is een verhouding die vaak schijnt voor te komen in de natuur, zoals bijvoorbeeld in schelpen en zadenmotieven van planten. Ook kan de gulden snede teruggevonden worden in de piramiden, gotische kathedralen en kunstwerken uit de renaissance.

In het boek wordt uitgelegd wat de gulden snede nu precies is en er worden voorbeelden gegeven van de gulden snede in de natuur, architectuur en kunst. Verder staat o.a. op een boeiende wijze beschreven hoe de cijfers waarmee wij tegenwoordig rekenen in zwang zijn geraakt. Ook wordt de vroege ontwikkeling van de wiskunde bij de oude Grieken besproken, en daarbij in het bijzonder de leer van Pythagoras (bekend van de stelling van Pythagoras).

Bij het lezen van De geheime code kan men duidelijk merken dat de auteur een zeer gedegen onderzoek heeft verricht voor het schrijven van dit boek.

Kortom, dit boek is echt een aanrader!


ISBN nummer van het boek: 978-90-5764-993-6

Geen opmerkingen:

Een reactie posten